AUTOMATSKE AUTO KUKE1. GALIA


Galia Automatska


- Brand Galia: proizvođač auto kuka s anti-korozivnom zaštitom koja se postiže uranjanjem cjelovite konstrukcije auto kuke u vrući cink.
- Lakoskidajuća horizontalna auto kuka: najjednostavnija auto kuka za skidanje i postavljanje na tržištu. Upute u niže priloženom video uratku.
- Maksimalna anti-korozivna zaštita cjelovite konstrukcije auto kuke iznutra i izvana tehnologijom posebne površinske obrade uranjanjem u vrući cink - sve što Vam stavljamo na vozilo je maksimalno zaštićeno od hrđe.
- Velika preciznost izrade: uvelike olakšava ugradnju i zaštićuje vozilo - auto kuke s jako velikom preciznošću sjedaju na mjesta koje je predividio proizvođač vozila.
- Na većini modela (gdje je moguće) utičnica za struju se skriva ispod branika kada se ne koristi.
- Uz auto kuku dobijete zaštitni gumeni čep, zaštitnu gumenu futrolu i original vrećicu.

PREDNOSTI I DETALJNE KARAKTERISTIKE

A) Jednostavnost uporabe:
- Kuglu skidate i postavljate u nekoliko sekundi bez alata.
- Rukovanje ne zahtjeva gotovo nikakav fizički napor i tehničku potkovanost.
- Pri rukovanju nije potrebno koristiti rukavice kao zaštitu od industrijske masti. Kuglu nakon skidanja spremite u gumenu futrolu i original vrećicu.

B) Elegancija:
- Cjeloviti patent (lakoskidajući mehanizam) nalazi se na samoj kugli. Kada skinete kuglu, zajedno je s mehanizmom spremate u gumenu futrolu i pripadajuću vrećicu, a na vozilu vidljiv ostaje samo fiksno učvršćeni prihvat za kuglu.
- Na vozilima čiji je proizvođač pri postavljanju auto kuke predvidio intervenciju na braniku, intervencija je minimalizirana jer je potrebno napraviti mjesta samo za fiksni prihvat kugle, dok je lakoskidajući mehanizam u potpunosti smješten na kugli.
- Na većini modela (gdje je moguće) utičnica za struju se skriva ispod branika kada se ne koristi.

C) Trajnost:
- Trajna antikorozivna zaštita - cjelovita konstrukcija i kugla su zaštićene tehnologijom vrućeg pocinčavanja iznutra i izvana.
- Cjeloviti patent (lakoskidajući mehanizam) nalazi se na samoj kugli. Kada skinete kuglu, zajedno je s patentom spremate u gumenu futrolu i pripadajuću vrećicu - patent nije izložen vremenskim uvjetima i ostalim vanjskim utjecajima - a na mjesto kugle stavite gumeni čep.
- Gumeni čep spriječava ulazak vode i prljavštine u prihvat automata.

D) Sigurnost:
- Kada se kugla izvadi, nijedan osjetljivi dio automata ne ostaje na vozilu.
- Maksimalna zaštićenost fiksacije kugle s 3 sigurnosna elementa.
- U slučaju da dođe do slučajne greške (teoretski se može dogoditi u slučaju mane u materijalu ili nepropisnog/nepravilnog rukovanja automatom) kugla će ostati fiksirana za prihvat. Do spontanog otpuštanja automata neće doći niti u slučaju popuštanja 2 sigurnosna elementa.
- Najeksponiraniji dijelovi su adekvatno tretirani vakumskim kaljenjem.

Upute za skidanje i postavljanje automatske kuke pogledajte na priloženim video uratcima:

1. S mogućnosti skrivanja utičnice:


2. Bez mogućnosti skrivanja utičnice:2. ORIS


Oris AK4


- Brand Oris: najveći proizvođač auto kuka na svijetu i vodeći dobavljač OE - originalne opreme za njemačko tržište i za internacionalnu automobilsku industriju.
- AK4: Lakoskidajuća horizontalna auto kuka s mehanizmom za zaključavanje.


3. ARAGON


Aragon automatska


- Brand Aragon.
- Lakoskidajuća horizontalna auto kuka.
- Zaštita: površina konstrukcije auto kuke je premazana sa cinkom i crnom bojom.