PROCEDURA UPISA AUTO KUKE U PROMETNU DOZVOLU
Više možete saznati klikom na video u nastavku ili u tekstu ispod videa:Upis auto kuke u prometnu dozvolu sastoji se od 3 koraka (trošak procedure je oko 300,00 HRK):

1 . Prilikom kupnje i ugradnje vučne kuke potrebno je provjeriti, jeste li dobili cjelovitu dokumentaciju (sadrži broj eurohomologacije, atest i potvrdu o ugradnji) od poduzeća ili obrta koji Vam je ugradio ili prodao auto kuku.
2. Nakon ugradnje auto kuke, u roku od 15 dana s navedenim dokumentima, potrebno je otići u stanicu za tehnički pregled ili u Centar za vozila Hrvatske (CVH) na kontrolu ugradnje kuke, odnosno ispitivanje kojim se provjerava ispravnost naknadno ugrađenih dijelova na vozilo. Ova vrsta ispitivanja naziva se i “mali atest”.
3. Nakon što su obrađeni podaci iz prethodnog koraka, na kućnu adresu će Vam stići službena potvrda o ispitivanju od Centra za vozila Hrvatske (CVH). S pisanom potvrdom koju ste zaprimili, potrebno je ponovno otići do stanice za tehnički pregled ili CVH kako bi se i službeno upisala napomena u prometnu dozvolu da je na Vaše vozilo ugrađena auto kuka.

Izvor: https://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2017/iii16-broj-756-012017/

Važne napomene i korisni savjeti:

- Potrebno je čuvati dokumentaciju dobivenu uz auto kuku jer bez njezinog predočenja auto kuku nećete moći upisati u prometnu dozvolu. Dokumentacija se izdaje jednom, uz auto kuku isključivo u originalu. Izdavanje kopije dokumentacije nije moguće.
- Kontroli ugradnje auto kuke potrebno je pristupiti prije redovnog tehničkog pregleda. Ako to ne učinite, nećete moći proći na tehničkom pregledu.
- Prilikom upisa auto kuke u prometnu dozvolu, nije potrebno izdavanje nove prometne dozvole, samo se upisuje napomena.
- Ako kupujete rabljenu auto kuku, obavezno provijerite dobivate li s auto kukom pločicu s identifikacijskim oznakama i EU homologacijski list. Bez toga nećete moći upisati auto kuku u prometnu dozvolu.
- Ako ste kupili rabljeno vozilo na koje je ugrađena auto kuka, obratite pozornost je li auto kuka bila upisana u prometnu dozvolu prethodnog vlasnika. Ako nije, mora imati pločicu s identifikacijskim oznakama i homologacijski list da biste je mogli upisati u prometnu dozvolu.


ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE:

ISPITNA MJESTA:

https://www.cvh.hr/ispitivanje/ispitna-mjesta/

ISPITIVANJE UGRADNJE KUKE ILI MALI ATEST:

https://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2017/iii16-broj-756-012017/

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA ISPITIVANJE:

https://www.cvh.hr/media/2640/cvh-i-vd-002200_dokumentacija-ugradnja-kuke-m1-n1.pdf

https://www.cvh.hr/media/2641/cvh-i-vd-002300_dokumentacija-ugradnja-kuke-ostale-kategorije.pdf

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA:

https://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2016/ii1-broj-3115-0116/

https://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2013/iii9-broj-3651-012013/